elokuvantaju
  Etusivu   |    Oppimateriaali   |   Sanahaku   |   Tietoa opiskelusta  
» Oppimateriaali » Esituotanto » Tuotantosihteeri
 
Tuotantosihteeri osallistuu moniin elokuvatuotannon tehtäviin

 Tuotantosihteeri osallistuu monin tavoin tuotantoon.
  « Kuvaesimerkki
 

Tuotantosihteeri

Tuotantosihteeri on tuotantokoordinaattorin "oikea käsi", joka toteuttaa sekä tuotantokoordinaattorin että tuotantopäällikön antamat työtehtäviin liittyvät käskyt.

Tuotantosihteeri (tai kuvaussihteeri) laatii ennen kuvauksia kuvausaikataulut sekä ottaa yhteyttä elokuvaryhmään, näyttelijöihin ja avustajiin. Hänen huolehtii tarvittavan rekvisiitan ja kuvauspaikat kuntoon hyvissä ajoin ennen kuvauksia. Tuotantosihteeri voi myös osallistua myös näyttelijöiden ja avustajien etsintään (roolitus).

Kuvausten aikana tuotantosihteeri (tai kuvaussihteeri) laatii kuvausraportit tuottajalle sekä lyö klaffin ja seuraa kuvallista jatkuvuutta.

Tuotantosihteeri seuraa työaikaa sekä ohjaa avustajia heidän tehtävissään. Kuvausten jälkeen tuotantosihteeri tarkistaa työkopion ja huolehtii televisiotuotannoissa Teosto-, arkisto- ja valmistumisilmoitusten tekemisestä.

Työryhmän koon mukaan määräytyy, jaetaanko tuotantosihteerin tehtäviä kuvaussihteerin, tuotanto-/kuvauspäällikön ja apulaisohjaajan kesken.

Tuotantosihteeri työskentelee pääasiassa yhteistyössä muun ryhmän kanssa, mutta työhön sisältyy myös yksinäistä puurtamista, kuten palkkioiden maksattamista, raporttien kirjoittamista jne.

Tuotantosihteerillä on myös oman työryhmän ulkopuolisia yhteyksiä: hän huolehtii kuvauspaikkojen yms. järjestämisestä. Työympäristö vaihtelee suuresti kuvauskohteen mukaan, joten tuotantosihteeri voi joutua työskentelemään ulkonakin.

 

Kuvaus- ja tuotantosihteerin muuttuva työnkuva
[Opinnäytetyöpohja_kult (theseus.fi)]

Teosto. [Etusivu - Musiikin tekijöiden ja kustantajien järjestö - Teosto]

 

 
     Ohjeet     Tekijät     Palaute     FLE     Yhteistyötahot  
 
Kuvake alkuperäisen mediaseurantakuvan tilalla